سامان خرمی نژاد / جراحی بینی استخوانی / کاربرد پروتز بینی در جراحی ترمیمی
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

کاربرد پروتز بینی در جراحی ترمیمی

پروتز بینی یکی از مواردی است که از آن در برخی مواقع هنگام جراحی بینی استفاده می‌شود. ممکن است این عامل شایع نباشد اما گاهی تومورهای بدخیم و پیشرفته در ناحیه داخل بینی ایجاد می‌شوند و همیشه موضوع به یک پولیپ ساده ختم نمی‌شود. گاهی جراح ناچار به استفاده از پروتز بینی مصنوعی است تا زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی فرا رسد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با قابلیت های پروتز بینی آشنا شوید.

پروتز بینی چیست؟

پروتز ها در واقع سیلیکون های نازک و بسیار انعطاف پذیری هستند که برای تعیین اندازه پروتز مورد نیاز برای بینی، بهترین جراح بینی ابتدا با تصاویر سه بعدی به آن می‌پردازد. پروتز بینی دارای مزایای متعددی است که از لایه زیرین بینی نیز محافظت می‌کند. جراح بینی ترجیح می‌دهد برای برخی افراد، تا زمان جراحی ترمیمی بینی، از پروتز مصنوعی استفاده می‌کنند و تا آن زمان، اینگونه از حفره های بینی محافظت می‌کنند. پروتز یکی از ابزار های رفع اشکال در کمبود های بدن است که در مورد بینی حساسیت های خاص خود را دارا می باشد.

پروتز بینی

پروتز های بینی شباهت زیادی به ساختار بینی داشته و به طور معمول آن را متناسب با رنگ پوست فرد ساخته و استفاده میکنند. بسیاری از کاندیدای بهره وری از پروتز مصنوعی بینی، سوالاتی در رابطه با نمایان بودن پروتز در چهره دارند که باید ذکر کرد که کناره های پروتز بینی به گونه ای طراحی می‌شود که با چهره ادغام شود و ظاهر ناخوشایندی ایجاد نکند.

در جراحی ترمیم بینی می توان از انواع پروتز بینی مختص این امر بهره گرفت ؛ عمل بینی با هدف ترمیم برای برطرف نمودن ایرادات به جای مانده از جراحی بینی قبلی صورت می پذیرد . جراحی بینی با هدف ترمیم زمانی انجام می شود که فرد از نتایج جراحی بینی قبلی خود راضی نبوده باشد یا در برخی موارد ممکن نارسایی های به وجود آمده در اثر جراحی بینی به دلیل تجربه کم جراح و یا مراقبت های ناشایست پس از جراحی ایرادات واضح و اشکالات عملکردی پررنگی را برای بیمار ایجاد کرده باشد. گاه نارسایی ها و مشکلات فرمی به حدی شدید است که لازم میشود جراح در جراحی ترمیمی بینی از پروتز های گوناگونی استفاده نماید ؛ برخی بخش های بینی ممکن است تورفتگی و کمبود بافت داشته باشند و برخی دیگر از بخش ها ، ممکن است با بافت مرده همراه باشند که اگر اجزای گرافت در دسترس نباشند و تامین غضروف طبیعی از بدن میسر نشود ، پای پروتز ها به میان کشیده خواهد شد د ر برخی موارد نیز ممکن است شخص بیمار به برداشت بافت های غضروفی از سایر بخش های بدنش رضایت ندهد.

مزایای پروتز بینی

توان بخشی با پروتز یکی از بزرگترین مزایای پروتز مصنوعی بشمار رفته زیرا گاهی امکان انجام جراحی وجود ندارد. برای استفاده از پروتز، نظر مراجعه کننده بسیار مهم است و در صورتی که رضایت ایشان وجود نداشته باشد، از این وسیله استفاده نمی‌کنند.

مزایا پروتز بینی
  • دوام و ماندگاری بالا
  • افزایش اعتماد به نفس بیمار
  • ظرافت و زیباسازی
  • برقراری چهره جدید و تناسب سازی
  • پروتز از نواحی آسیب دیده محافظت می‌کند.
  • وسیله ای برای توان بخشی جسمی فرد است که بعد از درمان سرطان یا برخی جراحی ها مورد استفاده قرار میگیرد.

معایب پروتز بینی چیست؟

برخی پروتز های بینی اتصال دائمی ندارند و این کمی استفاده از آن را برای فرد سخت و دشوار می‌کند. این نوع از پروتز ها باید مرتبا به طور روزانه، پروتز خود را تمیز کنند. اغلب این پروتز ها که دائمی نیستند، با گذشت کمی زمان و حتی استفاده نادرست از آن ها، پوسیده شده و نیاز به تعویض محصول به وجود می‌آید.

روند تولید پروتز

ابتدا باید این نکته را بدانید افرادی که جراحی برداشتن بینی انجام می‌دهند و قرار است از پروتز استفاده کنند، باید در مرحله اول دوران نقاهت جراحی را گذرانده و سپس اقدام به ادامه روند ترمیم کنند. ناگفته نماند امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی، فرم پروتز با استفاده از تصاویر سه بعدی سی تی اسکن برای فرد بیمار به نمایش گذاشته می‌شود. کاربرد مهم پروتز، این است که تا زمان جراحی ترمیم بینی ، از این ناحیه محافظت کرده و حتی شکل و فرم صحیح بینی را به نمایش می‌گذارد.

روش های اتصال پروتز بینی

پروتز بینی به دو روش زیر در جای خود ثابت نگه داشته می‌شود:

  1. پروتز بینی موقت با استفاده از چسب های مخصوص پزشکی به صورت متصل می‌شود.
  2. پروتز های بینی دائمی که به عنوان ایمپلنت بینی معروف هستند، به گونه ای از قسمت کناره ها با استخوان ادغام می‌شوند که این مورد بسیار طبیعی و زیباتر است.

چه کسانی کاندیدای مناسب دریافت پیوند پروتزی می باشند؟

  •  کسانی که با دفورمیته حاد و شدید بینی مواجه اند.
  • افرادی که بینی شان به میزان زیادی کوتاه شده باشد.
  • افرادی که تیغه بینی شان به میزان بالایی از دست رفته و  برداشته شده باشد.
  • افرادی که غضروف های سایر نواحی بدنشان ناکارآمد بوده و نمی تواند جایگزین بافت های بینی شود.

توصیه های پزشکی در رابطه با پروتز بینی

 بهتر است پروتز های بینی در بخش نوک بینی به کار نروند چرا که به مرور زمان با تاثیرات جاذبه زمین ممکن است پروتز جابه جا شده و به تدریج فرم بینی را کشیده تر از قبل سازد .

همچنین کسانی که شرایط پرخطر دارند و از دید جراحان و بررسی های پزشکی شایسته درمان پروتزی نیستندباید از انجام جراحی ترمیمی بینی با کمک پروتز اجتناب نمایند. افراد پر خطر برای این جراحی کسانی هستند که در پی مصرف مواد مخدر بافت های سالم بینی خود را از دست داده باشند. مواد مخدری چون کوکائین ، آثار تخریبی غضروف های بینی را در شرایط خاص موجب خواهد شد.

کسانی که طی جراحی بینی قبلی بافت زیادی از بینی خود را از دست داده اند نیز نمی توانند تحت درمان پروتز بینی قرار گیرند چرا که این نوع جراحی های ترمیمی در دسته جراحی های بسیار پیچیده جای گرفته و ریسک استفاده از پروتز را بالا می برد .

چه زمانی جراحی قطع بینی اتفاق می‌افتد؟

جراحی برداشتن بینی در واقع همان جراحی رینکتومی می‌باشد که برای از بین بردن سرطان پوست یا نئوپلاسم های بدخیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاهی حتی عفونت های قارچی موجب شده تا نیاز برای برداشتن بینی ایجاد شود.

چه مدت بعد از پرتودرمانی باید منتظر پروتز باشیم؟

برای استفاده از پروتز بینی، باید ابتدا تا از زمان از بین رفتن التهابات ناشی از جراحی برداشتن بینی صبور باشید.

ماندگاری پروتز چقدر است؟

طول ماندگاری پروتز بینی مصنوعی حدودا یک الی سه سال است که البته این مدت زمان به شرایط نگهداری از این محصول بستگی دارد. پروتز های دائمی دارای ماندگاری و کیفیت بسیاربالایی هستند زیرا به عنوان یک تناسب ساز مصنوعی همیشگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۵ Comments
  1. الی

    سلام من ۶ ماهه بینیمو جراحی کردم و تقریبا ورمش خوابیده فقط پروتزی که گذاشتن از بینیم بیرون زده و از رو به رو بینی من خیلی پهن شده از قبل هم بزرگتر شده
    به نظرتون آب میشه یا به ترمیم نیاز داره؟

    Reply
  2. LesyPetty

    من بینی ام رو خیلی سال پیش عمل کردم نوک اش کوچیک شده میتونم پروتز بذارم؟

    Reply
    • دکتر سامان خرمی نژاد

      سلام. برای عمل ترمیم بینی باید مشاوره حضوری شوید تا دقیق بررسی شود.

      Reply
  3. سیما

    میشه بجای پروتز بینی از غضروف بدن استفاده کرد؟

    Reply
    • دکتر سامان خرمی نژاد

      سلام.باتوجه به صلاحدید پزشک اگر امکانش باشه از غضروف گوش برای ترمیم بینی استفاده میشه. تا حد امکان از پروتزهای مصنوعی که ممکنه برای بیمار حساسیت ایجاد کنه یا تحلیل بره استفاده نمیشه.

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با دکتر خرمی نژاد