سامان خرمی نژاد / جراحی بینی استخوانی / نقش غضروف در عمل بینی چیست؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

نقش غضروف در عمل بینی چیست؟

نقش غضروف در عمل بینی بر هیچ کس پنهان نیست. زیبایی نهایی بعد از عمل بینی باتوجه به موقعیت قرارگیری غضروف و استخوان ها و چگونگی ایجاد استکام برای نگهداری بافت بینی، مشخص می شود. هر چه جراح بهتر بتواند غضروف و استخوان های بینی را در عمل بهتر کنار هم بچیند، ظاهر نهایی به نتیجه دلخواه نزدیکتر می شود.

نقش غضروف در بینی علاوه بر ایجاد استحکام راه تنفسی، پشتیبانی از قسمت غضروفی پشت بینی نیز است. همچنین غضروف وظیفه تعیین برآمدگی نوک بینی را بر عهده دارد. در رینوپلاستی مدرن، غضروف سپتوم نقش مهمی را به عنوان ماده پیوند دهنده ایفا می کند. با ما همراه باشید تا در این مقاله جزئی تر درباره نقش غضروف در عمل بینی صحبت کنیم.

غضروف بینی چیست؟

آناتومی غضروف بینی

غضروف بینی شامل دو غضروف alar، غضروف تیغه بینی، دو غضروف جانبی فوقانی و برخی از اجزای غضروف جانبی است. میانگین طول غضروف بینی در افراد مختلف، 14/35 میلی‌متر، ارتفاع متوسط آن 5/32 میلی‌متر و مساحت نوک 933.11 میلی متر مربع است. ضخامت غضروف بینی نیز در افراد مختلف حدودا از 1.04 تا 1.71 میلی متر است.

هدف جراح از تغییرات غضروف در عمل بینی

غضروف بینی نقش مهمی در عمل بینی به ویژه در جراحی زیبایی بینی و جراحی پلاستیک صورت دارد. جراحان باید نقش غضروف بینی بر مورفولوژی صورت، عملکرد بافت نرم و بافت سخت و عملکرد ساختار بینی را در هنگام انجام عمل بینی به خوبی درک کنند. در عمل بینی تغییرات مربوط به غضروف بینی، باید هدفمند، منطقی و در جهت حفظ سلامتی و زیبایی ساختار کلی بینی باشد.

انواع مختلف عمل غضروف بینی

انواع عمل غضروف بینی

در عمل بینی حتما غضروف دخیل می شود. به طور کلی در جراحی زیبایی (بدون آسیب شناسی مشخص یا تغییر شکل بینی، فقط برای بهبود ظاهر بینی)، بازسازی ناهنجاری (اغلب مربوط به مسائل مربوط به رشد یا تروما، مانند شکاف لب)، نقش غضروف در عمل بینی بسیار زیاد است. برای بهبود عملکرد بینی (مانند ترمیم انحراف تیغه بینی یا هیپرتروفی شاخک) و عمل بینی مانند برداشتن پولیپ نیز جراح باید با تغییراتی که به غضروف می دهد، هم عارضه را برطرف و هم زیبایی بینی را حفظ کند.

برای شنیدن صحبتهای دکتر سامان خرمی نژاد می توانید به کانال آپارات یا صفحه اینستاگرام مراجعه کنید.

نقش غضروف در جراحی بینی

عمل بینی با توجه به پیچیدگی تکنیک های جراحی و مشکلات در بازسازی یک ساختار سه بعدی چالش برانگیز است. به همین دلیل جراح باید با آگاهی کامل از آناتومی بینی و نقش اجزای مختلف آن در زیبایی مانند نحوه تغییرات غضروف، برنامه عمل بینی را برای هر بیماری منحرصا برنامه ریزی کند تا به بهترین نتیجه از عمل برسد.

گذاشتن غضروف در بینی

بسیاری از بیماران وقتی متوجه می شوند ممکن است برای رسیدن به بینی ایده آل خود به پیوند غضروف نیاز داشته باشند، نگران می شوند. برخی نگران این هستند که گذاشتن غضروف بینی تغییرات مشهودی داشته و نتایج زیبایی شناختی بینی را تحت تأثیر قرار دهد، و برخی دیگر فکر می کنند عمل گذاشتن غضروف در بینی بسیار تهاجمی و خطرناک است.

اما جای نگرانی نیست، زیرا گذاشتن غضروف خیلی زیاد در عمل بینی و حتی بیشتر از آن در روش های جراحی ترمیمی بینی برای تقویت بینی، بهبود عملکرد آن و زیبایی استفاده می شود. برای گذاشتن غضروف در عمل بینی از سایر غضروف های بینی (غضروف سپتوم)، غضروف کانکال (گوش) یا غضروف دنده استفاده می شود. اگر توسط یک جراح پلاستیک ماهر و با تجربه انجام شود، می توانید روی دستیابی به اهداف منحصر به فرد خود با پیوند غضروف مطمئن شوید.

اهمیت غضروف در بینی

دکتر سامان خرمی نژاد درباره اهمیت غضروف در رینوپلاستی ترمیمی می گویند: نقش غضروف در عمل بینی بسیار پررنگ است. گاهی برای اهداف زیبایی و بهبود عملکرد بینی در رینوپلاستی ترمیم، پیوند غضروف (بخش غضروف از جداره بینی یا تیغه بینی و گوش) ضروری می باشد. برای جراحی اولیه بخشی بزرگی از غضروف بینی از بین می رود و این مورد بسیار شایع است. کمبود غضروف بینی نیاز به پیوند غضروف از گوش را ایجاد می کند.

اگر قصد دارید این عمل را در شهر تهران انجام دهید خواندن مقاله بهترین جراح بینی در تهران کمک زیادی در انتخاب پزشک به شما می کند.

غضروف مصنوعی بینی

برای برطرف کردن نقایص ساختاری پزشک می تواند از مواد بازسازی کننده که معمولاً از غضروف یا اتوگرافت استخوان به دست می آید، استفاده کند. نقش غضروف در واقع مشخص کننده استاندارد طلایی در عمل زیبایی بینی است. اما در برخی موارد، منابع پیوند غضروف در دسترس نیستند، که جراح مجبور به استفاده از پروتزهای مصنوعی برای رسیدن به نتیجه دلخواهش می شود.

دلایل گذاشتن غضروف در بینی

برخی از رایج ترین دلایل استفاده از پیوند غضروف در بینی عبارتند از:

افزایش استحکام نوک بینی

غضروف نقش مهمی در حمایت از ساختار بینی قبل و بعد از عمل دارد. به خصوص افرادی که غضروف ضعیف و افتاده در نوک بینی دارند، گذاشتن غضروف به افزایش استحکام بینی آنها کمک شایانی می کند. با پیوند غضروف، دکتر سامان خرمی نژاد می‌تواند ساختار نوک بینی را تقویت و تغییر شکل دهد تا ظاهر بینی زیباتر شود.

بهبود راه هوایی

برای جلوگیری از مشکلات تنفسی ناشی از تونل تنفسی، برای صاف کردن یا باز کردن راه هوایی از غضروف استفاده می شود. گاهی اوقات، غضروفی که قرار است از دیواره های جانبی بینی حمایت کند، در محل درستی قرار ندارد و نیاز به جابجایی دارد. بنابراین غضروف در بهبود راه هوایی بینی نقش مهمی دارد که باید جراح حین عمل بینی به آن توجه کند.

بازگرداندن ارتفاع پشتی بینی

استفاده از غضروف برای تقویت یکپارچگی ساختاری بینی پس از برداشتن قوز بینی، نقش مهمی دارد. این کار به حفظ عملکرد درست بینی و زیبایی آن کمک می کند. قرار دادن غضروف در بیمارانی که دارای تیغه میانی باریک یا غضروف جانبی فوقانی درهم هستند نیز به بهبود ظاهر زیبایی فرد کمک می کند.

نگهداری غضروف بینی

این تصور که کیفیت و استحکام غضروف بینی با افزایش سن کاهش می‌یابد، با وجود کمبود شواهد علمی، یک باور پذیرفته شده است. بنابراین بیشتر پزشکان به بیماران عمل بینی توصیه می کنند که از غضروف اضافی بینی نگهداری کنند تا در صورت نیاز در آینده برای عمل های ترمیمی بینی استفاده شود. بهتر است غضروف بینی را در الکل 47% و دمای -18 درجه سانتیگراد(فریزر) نگهداری شود تا به بافت آن آسیبی نرسد.

ســخــن آخــر

نقش غضروف در نتیجه عمل بینی بسیار زیاد است. بهترین راه برای تعیین اینکه آیا برای عمل خود به پیوند غضروف نیاز دارید یا خیر این است که در مورد نیازها و مشکلات بینی خود با جراح زیبایی صحبت کنید. پس از مشاوره با دکتر سامان خرمی نژاد، ایشان نیازهای بیمار را ارزیابی می کند و برنامه عمل بینی را برای بهبود ظاهر و عملکرد آن برنامه ریزی می کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با دکتر خرمی نژاد