شکستگی بینی
بینی یکی از اعضای آسیب پذیر در صورت است که در اثر برخورد ضربه به هر دلیلی به صورت این ناحیه بیش از سایر نواحی صدمه می بیند و شایع ترین آسیب ، شکستگی بینی است. علت آن هم برجستگی و فرم این عضو در سطح صورت است. در کل بینی از دو بخش مهم متشکل شده است : بخش های غضروفی و بخش های استخوانی . هریک از این اعضا به دلیل جنسشان عکس العملی خاص در مقابل ضربه نشان می دهد.
شکستگی بینی در کودکان :
بیشترین بافت بینی در کودکان ، غضروفی است و و در اضلاع متصل شونده استخوان و غضروف ، نواحی رشدی می باشند در صورتی که در سنین کودکی یا اوایل نوجوانی طی حادثه ای بینی آسیب ببیند و امر شکستگی رخ دهد ، نواحی رشد به شدت دچار مشکل شده که به دلیل غضروفی بودن عمده بینی ، طی معاینات سطحی جراح بینی آسیب قابل ارزیابی نیست که با گذشت زمان و رشد استخوان ها ، مشکلاتی چون انحراف بینی و دفورمیته های شدید یا قوزهای استخوانی ظاهر می شوند.
آثار شکستگی بینی :
پس از وقوع حادثه یا ضربه امکان دارد شخص با از دست دادن حواس و پایین آمدن سطح هوشیاری مواجه شود که اولویت رسیدگی به نواحی حیاتی فرد آسیب دیده می باشد و مشکلات شکمی یا قفسه سینه و . . . در درجه اول اهمیت قرار دارند و در آخر شکستگی بینی توسط افراد امداد دهنده بررسی می شود. اولین علامت شگست بینی ، در خیلی از مواقع خونریزی بوده و نشانه دیگر شکستگی بینی معمولا بیشتر شدن وسعت کبودی و التهاب و ورم با گذشت ساعات اولیه است این سرخی و کبودی در موارد شدید به زیر یا حوالی چشم ها نیز کشیده می شوند. در موارد خفیف تر ، درد زیادی حس نمی شود و پس از مدتی همان درد کم نیز از بین می رود و تنها با لمس نمودن بینی ، دردهای شدید و آزاردهنده بروز می کنند. عارضه شکستگی بینی مشکلات مهمی برای شخص به همراه دارد که یکی از این مشکلات تغییر شکل و انحرافات غیرعادی یا قوز بدفرم پل بینی است. موارد دیگر به ترتیب ، گرفتگی ، انسداد ، حرکت غضروف به هنگام لبخند ، خرو پف و . . . است.
با تشکر مدیریت سایت دکتر سامان خرمی نژاد جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی.
۰ Comments