گوشت اضافه بعد از عمل بینی میتواند برای افرادی که اطلاعاتی درباره آن ندارند بسیار آزاردهنده و ناراحت کننده باشد. بیشتر افرادی که کاندیدای جراحی بینی به روش باز هستند نگران اند که بعد از عمل بینی دچار عارضه گوشت اضافی در محل برش های جراحی شوند. به بیان ساده و عامیانه اصلا چیزی به نام گوشت اضافه بعد از عمل بینی وجود ندارد. تنها به دلیل التهابی که پس از عمل در محل برش ها ایجاد می شود. این نواحی برآمده می شوند و اصطلاحا فرد دچار گوشت اضافه می شود. در این مقاله قصد داریم این مبحث را کاملا باز کنیم و راه کارهایی برای عدم ایجاد گوشت اضافی پس از عمل بینی ارائه دهیم.
علت ایجاد گوشت اضافه بعد از عمل بینی
سیستم طبیعی بدن به گونه ای کار می کند که بعد از ایجاد زخم و جراحت خودش را ترمیم کند. همین قدرت ترمیم به ما کمک می کند تا بعد از هر اتفاق تصادفی و بریده شدن قسمتی از پوستمان، خونریزی قطع شود. در برش های عمیق و انجام جراحی هایی مانند عمل زیبایی بینی علاوه بر پوست قسمتی از بافت، غضروف و استخوان نیز از بینی برداشته می شود. به همین دلیل بدن برای ترمیم نواحی آسیب دیده شروع به تکثیر سلول می کند تا بهبودی زودتر حاصل شود.
عوامل موثر در ایجاد گوشت اضافه بعد از عمل بینی
اگر کلاژن بیش از حد نرمال در پوست رسوب کند اسکار ناشی از برش پوشت شبیه به گوشت اضافه دیده می شود که در اصطلاح پزشکی به آن کلوئید می گویند. برخی از مردم به دلیل نوع نژاد، جنس پوست و ساختار بینی خود بیشتر از بقیه مستعد ایجاد اسکار کلوئید یا گوشت اضافه بعد از عمل بینی هستند.
مثلا سیاهپوستان و آسیایی ها چون رنگدانه های پوستی بیشتری دارند نسبت به اروپائی ها بیشتر مستعد به ایجاد گوشت اضافه بعد از عمل بینی هستند. همچنین جنس و ضخامت پوست نیز پروسه درمان را طولانی تر می کند به همین دلیل افرادی که پوست ضخیمی دارند بعد از عمل و حین پروسه درمان ممکن است دچار گوشت اضافه یا آکنه پوستی شوند.
همچنین ساختار استخوانی یا گوشتی بودن خود بینی نیز بر احتمال ایجاد گوشت اضافی بعد از عمل بینی تاثیر گذار است. بینی های گوشتی چون پوست ضخیم تری دارند ممکن است دچار گوشت اضافی شوند از طرفی چون بافت و گوشت برای ترمیم خود دچار تورم بیشتری می شوند بیمار ممکن است فکر کند دچار گوشت اضافی در داخل یا خارج بینی شده است.
پیشگیری از ایجاد گوشت اضافه بعد از عمل بینی
همیشه شنیده ایم که پیشگیری بهتر از درمان است. در ادامه مواردی را که از بروز گوشت اضافه ناشی از جراحی بینی پیشگیری می کند را بیان می کنیم:
مهارت پزشک جراح بینی
تبحر و تجربه پزشک متخصص بسیاری از عوارض ناشی از هر جراحی خصوصا جراحی های زیبایی پیشگیری می کند. اگر پزشک تجربه بالایی داشته باشد و با ظرافت برش ها ایجاد و بخیه زده شوند، احتمال اینکه بیمار بعد از عمل بینی دچار عارضه ای مانند گوشت اضافه شود کاهش میابد.
روش جراحی بینی
در جراحی بینی به روش بسته چون برش ها از داخل بینی ایجاد می شوند احتمال اینکه بیمار بعد از عمل دچار گوشت اضافه شود خیلی کمتر از روش باز است. یا اگر جای اسکاری باقی بماند چون داخل بینی است دیده نمی شود به همین دلیل به افرادی که اصطلاحا بد زخم هستند و پس از ایجاد بریدگی پوستشان به صورت ناهموار جوش می خورد توصیه می شود که از روش بسته برای عمل بینی استفاده کنند.
مراقبت های بعد از عمل بینی
همچنین اگر مراقبت های جراحی بینی به درستی رعایت شوند، احتمال اینکه بیمار دچار عوارض پس از عمل شود کاهش میابد. مثلا اگر جای بخیه ها قبل از ترمیم کامل زخم به درستی شستشو شود و کرم هایی که پزشک جراح بینی برای قبل و بعد از بهبودی به درستی مصرف شوند از ایجاد اسکار و گوشت اضافه بعد از عمل پیشگیری می شود.
درمان گوشت اضافه بعد از عمل بینی
گاهی اوقات پروسه درمان و بهبودی کامل پس از عمل بینی طولانی می شود و بیمار ناهمواری ها و برجستگی هایی که بعد از عمل ایجاد می شود را با گوشت اضافه اشتباه می گیرند. بهتر است قبل از اینکه به فکر درمان گوشت اضافه بعد از عمل بینی باشید صبر کنید تا حداقل شش ماه الی یک سال از عمل بگذرد.
اگر بعد از گذشت زمان و مراجعه به پزشک متخصص متوجه شدید که دچار گوشت اضافی هستید می توانید با روش های درمانی زیر این عارضه را برطرف کنید:
1-استفاده از پمادهای ترمیم کننده
2-تزریق کورتون و استروئیدهایی مانند تریامسینولون
3-سوزاندن گوشت اضافه با لیزر
البته برخی از پزشکان جدیدا استفاده از ورقه های سیلیکونی درمانی را برای ترمیم گوشت اضافه پس از جراحی توصیه می کنند. این ورقه ها روشی جدید برای درمان گوشت اضافی هستند اما بیشتر برای زخم و بخیه های خطی مفید هستند.
سخن آخر
جراحی های زیبایی عمل هایی هستند که به خواست فرد انجام می شوند. پس بهتر است قبل از هر چیزی به دنبال جراح باتجربه باشید. اگر در جستجوی بهترین جراح بینی در تهران هستید می توانید از صفحه اینستاگرام، آپارات و نمونه کارهای دکتر سامان خرمی نژاد دیدن کنید.
۰ دیدگاه