جراحی زیبایی بینی ممکن است چالش برانگیزترین روش جراحی پلاستیک باشد. حتی توسط بهترین جراحان ممکن است ناهنجاری های خارجی یا مشکلات تنفسی پس از جراحی بینی ایجاد شود که می تواند به دلیل آناتومی پیچیده بینی باشد. عمل ترمیم بینی نوعی جراحی است که بسیاری از ما با آن آشنا نداریم. این جراحی بدین منظور انجام می شود که هنوز مشکلاتی از جراحی اولیه بینی وجود داشته باشد و یا فرد از عمل اولیه بینی خود راضی نباشد. ما در این مقاله قصد داریم درباره جراحی دوباره بینی که به آن جراحی ثانویه یا ترمیمی بینی نیز گفته می شود، صحبت کنیم.
عمل ترمیم بینی چیست؟
عمل ترمیم بینی که جراحی ثانویه بینی نیز نام دارد، به عملی گفته می شود که در آن برای تغییر شکل و عملکرد بینی بعد از عمل اولیه که روی بینی انجام شده است، صورت می گیرد.
جراحی ترمیمی بینی به چه دلایلی انجام می شود؟
- برخی از اشخاص بعد از اینکه بینی خود را جراحی می کنند رضایت کافی از جراحی خود دریافت نمی کنند.
- افراد بعد از جراحی بینی اولیه به مشکلات و اختلالات تنفسی مبتلا می شوند.
- امکان دارد روی بینی ناهمواری های کوچکی به وجود آید و یا نوک بینی دچار افتادگی شده و یا دارای پهنای زیادی باشد و غضروف های دو سمت نوک بینی باهم تقارن نداشته باشد.
- سوراخ های بینی پس از جراحی بینی با هم تقارن نداشته و یکسان نمی باشند. این هم یکی از دلایلی است که باید افراد جراحی ترمیمی بینی انجام دهند.
نکته : مهارت و تجربه جراح بینی بسیار در این عمل حائز اهمیت می باشد . به این علت که اگرچه عمل به خوبی صورت گیرد تاثیرات بسیار مثبتی بر روی بینی می گذارد.
توصیه هایی که به بیماران می شود این است که دقت کنند از زمان عمل بینیشان چقدر گذشته است. معمولا پزشکان عمل دوباره را شش ماه تا یکسال بعد از عمل اولیه انجام می دهند. به این علت است که تورم و ضایعات ایجاد شده بعد از عمل کاملا از بین برود و بینی شکل نهایی خودش را بدست آورده و نیاز بودن ترمیم بینی به طور دقیق مشخص شود. مسئله دیگر اینکه وقتی شکل نهایی ایجاد می شود پزشک معالج می تواند بهتر تصمیم بگیرد که چه روش درمانی را برای این بیمار پیاده کند.
چه کسانی احتیاج به عمل ترمیم بینی دارند ؟
عمدتا بیمارانی که به عنوان ترمیم مراجعه می کنند دچار دفرمی و بدشکلی های بینی هستند. زمانی که سابقه این بیماران بررسی می شود مشخص می گردد که توسط پزشک های بی تجربه یا اشخاصی که تحصیلات آکادمیک نامرتبط دارند، عمل شده اند. این پزشکان، از تخصص لازم برای جراحی بینی برخوردار نبوده اند.
- بهترین کاندید برای عمل ترمیم بینی کسی است که به لحاظ روحی و جسمی در سلامت کامل باشد و درباره بهبود شکل بینی خود انتظارات معقولی داشته باشد.
- کسی که مشکل بینی ثانویه دارد برای شکل و فرم بینی خود باید به دنبال راه بهبود باشد. عمل بازبینی بینی نبایست با عجله صورت گیرد بلکه باید همراه با فکر و دقت قبلی باشد . به همین علت می باشد که انتظارات معقولانه در این امر بسیار مهم می باشد.
انواع روش های عمل برای جراحی ترمیم بینی چیست؟
با توجه به شرایط و وضعیتی که بینی دارد، جراح سعی دارد تا با پیوند غضروف و یا برداشتن آن از بینی، جراحی ترمیمی بینی را انجام دهد. این غضروف می تواند از تیغه فرد بیمار که به آن سپتوم می گویند بردارد و یا از ناحیه گوش یا دنده این عمل را انجام دهد.
جراحی دوباره بینی می تواند همانند جراحی بینی که اولین بار انجام می شود، هم به صورت باز و هم به صورت بسته انجام شود. در ادامه درباره مراحل و مزایا و معایب هر کدام از این روش ها صحبت خواهیم کرد.
مراحل جراحی ترمیمی بینی به صورت باز
- برای جراحی مجدد بینی با استفاده از تکنیک باز، ابتدا بیمار را همانند جراحی بینی اولیه، تحت بیهوشی عمومی قرار می دهند.
- در مرحله دوم، جراح با استفاده از برشی در ناحیه کلومای بینی، پوست بینی را بالا زده تا بتواند به طور کامل بتواند ساختمان بینی را مشاهده نماید.
- با توجه به نیاز فرد بیمار، پزشک، تغییرات مورد نظر را اعمال می کند.
- در این مرحله از جراحی، در ناحیه کلوما و همچنین داخل بینی، بخیه زده می شود.
- پزشک متخصص از یک تامپون جهت جلوگیری از چسبندگی داخل بینی استفاده می کند.
- در مرحله آخر، گچ روی بینی که اسپلینت نیز نامیده می شود، روی بینی قرار داده می شود.
مراحل جراحی ترمیمی بینی به صورت بسته
در این نوع جراحی مجدد بینی با استفاده از تکنیک بسته، باید بگوییم که هیچ برش و بخیه بیرونی انجام نمی شود. یعنی به این صورت که جراح با استفاده از سوراخ های بینی تغییرات لازم را اعمال می کند. این جراحی به نسبت جراحی باز پیچیده تر و دشوارتر است. تامپون و اسپلینت در این نوع جراحی نیز استفاده می شود.
چه مراقبت هایی برای رینوپلاستی ثانویه باید انجام داد؟
- از مصرف داروهای رقیق کننده یا داروهایی مانند آسپرین که سبب اختلال در حین عمل می شوند، اجتناب کرد.
- حداقل تا دو هفته قبل عمل، نباید از دخانیات و مشروبات استفاده نمود.
- یک روز قبل از عمل دوش گرفت.
- 8 ساعت قبل از عمل، باید خوردن و آشامیدن متوقف شود.
- غذای شام روز قبل از جراحی باید سبک باشد.
- در صورت حساسیت به داروی خاصی، باید پزشک خود را باخبر کنید.
- در روز عمل باید ناشتا بود.
- از غذاهای انرژی زا و مفید که پروتئین دارند، استفاده نمود.
چه مدت زمانی بعد از جراحی عمل بینی اولیه می توان عمل ترمیم انجام داد؟
اصولا می بایستی حدود یک سال از جراحی بینی اولیه گذشته باشد تا عمل ترمیم بینی انجام شود چون تورم هایی که از جراحی بینی اولیه به وجود آمده است در طی یک سال برطرف می شود. عمل ترمیم بینی نیازمند یک جراح با تجربه می باشد. بهترین جراح ترمیم بینی شخصی است که بتواند تمام تکنیک و متدها را در این عمل به کار گیرد.
برای رینوپلاستی مجدد، یک جراح خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
برای انتخاب جراح خوب از میان هزاران جراح، باید با ویژگی های آن آشنا داشته باشید. ما در اینجا به برخی از ویژگی های یک جراح و متخصص خوب بینی اشاره خواهیم کرد. این ویژگی ها عبارتند از :
- داشتن خلاقیت و تصور از بینی مورد انتظار فرد بیمار
- دانش، تخصص و مهارت جراح در خصوص جراحی های زیبایی
- رفتار حرفه ای در خصوص پاسخگویی درست و با حوصله به بیمار
- آشنایی با روش ها و تکنیک های به روز دنیای عمل ثانویه بینی
- دقت و ظرافت هنگام عمل ترمیمی بینی
چه مشکلاتی موجب می شود که احتیاج باشد عمل ترمیم بینی صورت گیرد؟
- راه هوایی بینی مسدود می شود
- غضروف و استخوان بینی افتاده می شود
- شکل بینی حالت طبیعی خود را نداشته باشد
- دریچه خارجی و داخلی بینی به افتادگی مبتلا شوند
- تقارن بینی وجود نداشته باشد
- سایز غیر عادی نوک بینی
- باریک شدن زیاد نوک بینی
- زمان عمل ترمیم بینی
عمل بازبینی بینی چقدر طول می کشد؟
عمل ترمیم بینی 2 الی 3 ساعت زمان به خود اختصاص می دهد اما امکان دارد که این زمان بیشتر شود و این حالت بستگی به موقعیت بینی بیمار دارد اما معمولا بیشتر از 4 ساعت به طول نمی انجامد چون ورم بینی تا جایی مشکل ایجاد می کند که جراح قادر نمی باشد جنبه های بسیار کوچک جراحی بینی را به درستی اصلاح سازد . اگرچه این عمل بیشتر از زمان مشخص شده بیشتر شود پوست بینی کشیده می شود و برای این زمان زیاد اندازه ای ورم امکان دارد در محل باقی بماند که در آینده با بافت اسکار جایگزین می شود.
دوره نقاهت جراحی ثانویه بینی چقدر است؟
معمولا روند بهبودی در عمل ترمیم بینی به مدت 7 روز به طول می انجامد .و اکثر بیماران پس از یک هفته می توانند فعالیت های روزانه خود را انجام دهند . مراقبت های پس از عمل ترمیم بیین بسیار اهمیت دارند . اصولا یک سال زمان نیاز است که نتیجه نهایی به دست آید .
۰ دیدگاه